Zásady ochrany osobných údajov

Zásady ochrany osobných údajov

 

V súlade so zákonom č. 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov v znení neskorších predpisov s účinnosťou od 25.5.2018 (ďalej ako nový zákon).

Súčasťou týchto Zásad ochrany osobných údajov sú aj Cookie pravidlá.

 

Dotknutou osobou sa v tomto prípade rozumie:

 a) fyzická osoba, ktorá udelila súhlas s registráciou a dodala svoje osobné udaje potrebné k registrácii na web-portál www.transdata.sk

 b) fyzická osoba ktorá sa prihlásila na web-portál www.transdata.sk

 c) fyzická osoba ktorá zaregistrovala svoju účasť na seminár / konferenciu na web-portáli www.transdata.sk

 d) fyzická osoba, ktorá sa prihlásila na odber marketingových informácii formou newslettra na portáli www.transdata.sk

 

Vo všetkých vyššie uvedených prípadoch sa vyžaduje, aby dotknutá osoba v zmysle §15, odsek (1) nového zákona bola fyzická osoba, ktorá dovŕšila 16 rokov veku. Ak má dotknutá osoba menej, ako 16 rokov, takéto spracúvanie osobných údajov je zákonné iba za podmienky a v rozsahu, v akom takýto súhlas poskytol alebo schválil jej zákonný zástupca.

 

Prevádzkovateľom v zmysle  nového zákona §5, odsek (o) sa rozumie:

TransData s.r.o. 
M. R. Štefánika 139

010 01 Žilina 
Slovenská republika

IČO: 35 741 236, DIČ: 2020242763, IČ DPH: SK2020242763

zapísaná v obchodnom registri súdu Žilina, oddiel: Sro, vložka č: 69536/L

(ďalej ako prevádzkovateľ)

 

Osobnými údajmi v zmysle nového zákona č. 18/2018 Z.z. o ochrane osobných údajov v znení neskorších predpisov a o zmene a doplnení niektorých zákonov sú osobnými údajmi údaje, ktoré priamo alebo nepriamo identifikujú fyzickú osobu, hlavne na základe všeobecne použiteľného identifikátora, iného identifikátora alebo online identifikátora.

 

Prevádzkovateľ spracúva tieto osobné údaje:

Osobné údaje

Registrácia

Prihlásenie

Registrácia na seminár/konferenciu

Newsletter

Titul, Meno a priezvisko

Áno

Nie

Áno

Nie

Spoločnosť

Áno

Nie

Áno

Nie

Pracovná pozícia

Nie

Nie

Áno

Nie

Telefón Nie Nie Áno Nie

E-mailová adresa

Áno

Nie

Áno

Áno

IP adresa

Áno

Áno

Áno

Áno

Kategória osobných údajov

Bežné osobné údaje

Bežné osobné údaje

Bežné osobné údaje

Bežné osobné údaje

Kategória dotknutých osôb

Zákazníci, zamestnanci zákazníkov,

zamestnanci prevádzkovateľa

Zákazníci, zamestnanci zákazníkov,

zamestnanci prevádzkovateľa

Zákazníci, zamestnanci zákazníkov

Zákazníci, zamestnanci zákazníkov

Účel spracúvania

Registrácia zákazníka, evidencia

Zabezpečenie prihlásenia

Zabezpečenie prípravy semináru / konferencie

Zasielanie marketingových informácii

Právny základ

§ 13, odsek 1, písmeno a)

§ 13, odsek 1, písmeno a)

§ 13, odsek 1, písmeno a)

§ 13, odsek 1, písmeno a)

Súhlas dotknutej osoby

áno

áno

Áno

Áno

Doba spracúvania

Do odvolania súhlasu zo strany dotknutej osoby alebo po 2 rokoch neprihlásenia na webový portál www.transdata.sk

Do odvolania súhlasu zo strany dotknutej osoby alebo po 2 rokoch neprihlásenia na webový portál www.transdata.sk

Do  7 dni od uskutočnenia semináru / konferencie

Do odvolania súhlasu zo strany dotknutej osoby alebo po 2 rokoch neprihlásenia na webový portál www.transdata.sk

Kategória príjemcov

Iný oprávnený subjekt

Iný oprávnený subjekt

Iný oprávnený subjekt

Iný oprávnený subjekt

Označenie tretej krajiny

Prenos sa neuskutočňuje

Prenos sa neuskutočňuje

Prenos sa neuskutočňuje

Prenos sa neuskutočňuje

 

Zákonnosť a právny základ spracúvania

Spracúvanie osobných údajov v registračnom formulári  je realizované na základe právneho základu § 13, odsek 1, písmeno a) nového zákona - dotknutá osoba vyjadrila súhlas so spracúvaním svojich osobných údajov aspoň na jeden konkrétny účel. Súhlas dotknutej osoby je vyjadrený dodaním údajov potrebných k vykonaniu registrácie.

Spracúvanie osobných údajov v prihlasovacom formulári a počas prihlásenia  je realizované na základe právneho základu § 13, odsek 1, písmeno a) nového zákona - dotknutá osoba vyjadrila súhlas so spracúvaním svojich osobných údajov aspoň na jeden konkrétny účel. Súhlas dotknutej osoby je vyjadrený vykonaním prihlásenia.

Spracúvanie osobných údajov v registračnom formulári na seminár / konferenciu  je realizované na základe právneho základu § 13, odsek 1, písmeno a) nového zákona - dotknutá osoba vyjadrila súhlas so spracúvaním svojich osobných údajov aspoň na jeden konkrétny účel. Súhlas dotknutej osoby je vyjadrený odoslaním prihlášky na seminár / konferenciu.

Spracúvanie osobných údajov v newslettri  je realizované na základe právneho základu § 13, odsek 1, písmeno a) nového zákona - dotknutá osoba vyjadrila súhlas so spracúvaním svojich osobných údajov aspoň na jeden konkrétny účel. Súhlas dotknutej osoby je vyjadrený vložením e-mailovej adresy do formularu registrácie k odberu newslettra.

 

Ďalšie údaje, ktoré spracúvame v súvislosti s Vami:

Registračný formulár na seminár / konferenciu

Dátum a čas registrácie, IP adresa (anonymizovaná)

Prihlasovací formulár

Vo vzťahu k zabezpečenému prihláseniu

Dátum a čas posledného prihlásenia / aktivity, prihlasovacie meno, IP adresa prihlásenia, šifrované heslo

 

Vo vzťahu k logom

Dátum a čas prihlásenia, prihlasovacie meno, IP adresa prihlásenia (anonymizovaná)

 

Práva dotknutej osoby:

Dotknutá osoba má právo kedykoľvek odvolať súhlas so spracovaním osobných údajov, ktoré sa jej týkajú. Odvolanie súhlasu nemá vplyv na zákonnosť spracúvania osobných údajov založenom na súhlase pred jeho odvolaním. Dotknutá osoba môže súhlas odvolať rovnakým spôsobom akým súhlas udelila.

Dotknutá osoba má ďalej právo požadovať od prevádzkovateľa prístup k osobným údajom týkajúcich sa dotknutej osoby, o práve na opravu osobných údajov, právo na vymazanie osobných údajov alebo o právo na obmedzenie spracúvania osobných údajov, o právo namietať spracúvanie osobných údajov, ako aj o právo na prenosnosť osobných údajov.

 

Spracúvanie osobných údajov zo strany prevádzkovateľa sa riadi:

Zásada zákonnosti (§ 6 nového zákona)

Osobné údaje možno spracúvať len zákonným spôsobom a tak, aby nedošlo k porušeniu základných práv dotknutej osoby.

 

Zásada obmedzenia účelu  (§ 7 nového zákona)

Osobné údaje sa môžu získavať len na konkrétne určený, výslovne uvedený a oprávnený účel a nesmú sa ďalej spracúvať spôsobom, ktorý nie je zlučiteľný s týmto účelom; ďalšie spracúvanie osobných údajov na účel archivácie, na vedecký účel, na účel historického výskumu alebo na štatistický účel, ak je v súlade s osobitným predpisom a ak sú dodržané primerané záruky ochrany práv dotknutej osoby podľa § 78 ods. 8, sa nepovažuje za nezlučiteľné s pôvodným účelom.

 

Zásada minimalizácie osobných údajov  (§ 8 nového zákona)

Spracúvané osobné údaje musia byť primerané, relevantné a obmedzené na nevyhnutný rozsah daný účelom, na ktorý sa spracúvajú.

 

Zásada správnosti  (§ 9 nového zákona)

Spracúvané osobné údaje musia byť správne a podľa potreby aktualizované; musia sa prijať primerané a účinné opatrenia na zabezpečenie toho, aby sa osobné údaje, ktoré sú nesprávne z hľadiska účelov, na ktoré sa spracúvajú, bez zbytočného odkladu vymazali alebo opravili.

 

Zásada minimalizácie uchovávania  (§ 10 nového zákona)

Osobné údaje musia byť uchovávané vo forme, ktorá umožňuje identifikáciu dotknutej osoby najneskôr dovtedy, kým je to potrebné na účel, na ktorý sa osobné údaje spracúvajú; osobné údaje sa môžu uchovávať dlhšie, ak sa majú spracúvať výlučne na účel archivácie, na vedecký účel, na účel historického výskumu alebo na štatistický účel na základe osobitného predpisu a ak sú dodržané primerané záruky ochrany práv dotknutej osoby podľa § 78 ods. 8.

 

Zásada integrity a dôvernosti  (§ 11 nového zákona)

Osobné údaje musia byť spracúvané spôsobom, ktorý prostredníctvom primeraných technických a organizačných opatrení zaručuje primeranú bezpečnosť osobných údajov vrátane ochrany pred neoprávneným spracúvaním osobných údajov, nezákonným spracúvaním osobných údajov, náhodnou stratou osobných údajov, výmazom osobných údajov alebo poškodením osobných údajov.

 

Zásada zodpovednosti  (§ 12 nového zákona)

Prevádzkovateľ je zodpovedný za dodržiavanie základných zásad spracúvania osobných údajov, za súlad spracúvania osobných údajov so zásadami spracúvania osobných údajov a je povinný tento súlad so zásadami spracúvania osobných údajov na požiadanie úradu preukázať.

Výroky úspešných

"Naša najväčšia slabosť je rezignácia. Najistejšia cesta k úspechu spočíva v tom, že vždy znova a znova riskujeme jeden nový pokus"

Albert Einstein

Odber newslettrov